Kom direct in contact: info@stienzer-ek.nl

 

 

 

Maak kennis
  • Lokaal, groen en duurzaam
  • Eigen stroomopwekking
  • Energiebesparing
  • Zonder winstoogmerk

Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn al een keer gesteld. Mogelijk staat het antwoord op jouw vraag er dus al tussen. Heb je een vraag en staat deze hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe word ik lid van de Stienzer Energykoöperaasje U.A.?
Je kunt zich als lid aanmelden via het formulier op de website. Belangrijk is ook dat u de Energykoöperaasje machtigt het lidmaatschapsgeld à € 10 per jaar via incasso af te laten schrijven van uw rekening.

Wat is CO2 gecompenseerd gas?
CO2-gecompenseerd gas is gewoon aardgas waarbij de CO2-uitstoot van je gasverbruik wordt gecompenseerd met het aanplanten van bomen en het investeren in duurzame energieprojecten. Aangezien het helaas nog niet mogelijk is om op grote schaal biogas (groen gas) te leveren, is dit een van de weinige manieren om toch duurzaam om te gaan met gasverbruik.

Wat is Energie VanOns?
Energie VanOns is het Noord-Nederlandse coöperatieve energiebedrijf dat een vergunning heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Zij mogen daarom energie in- en verkopen op de (internationale) energiemarkt. Energie VanOns is mede mogelijk gemaakt door steun van de drie Noordelijke Provincies. Energie VanOns is opgericht door de drie provinciale energiecoöperaties: Ús Koöperaasje in Friesland, Drentse KEI in Drenthe en de Groninger Energie Koepel GREK in Groningen. De Stienzer Energykoöperaasje is lid van Ús Koöperaasje.

Zijn stroom en gas van Energie VanOns wel echt groen?
Energie VanOns kiest er bewust voor om uitsluitend écht groene stroom te leveren. Deze stroom proberen zij zo veel mogelijk lokaal, dichtbij huis in te kopen. Op deze manier stimuleert  Energie de productie van duurzame energie op lokale schaal en kiezen voor herkenbaar groen!  Klik voor meer informatie bij Energie VanOns.

Ik woon niet in Stiens, kan ik ook klant worden van Energie VanOns via de Stienzer Energykoöperaasje?
Ja, de Stienzer Energykoöperaasje is in eerste instantie bedoeld voor inwoners van Stiens. Maar niet in alle dorpen in Friesland zijn energiecoöperaties die zorgen voor energielevering van Energie VanOns. Daarom kun je stroom en gas afnemen via de Stienzer Energykoöperaasje. Meld je aan als klant, en alles is zo geregeld. Start jouw dorp een eigen coöperatie en wil je daarheen overstappen? Een mailtje naar info@stienzer-ek.nl en het wordt geregeld.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu gratis in voor het NIEUWSBULLETIN van de Stienzer Energykoöperaasje U.A. en ontvang regelmatig het laatste nieuws in je mailbox!

Stienzer Energykoöperaasje U.A.