Maak kennis
  • Lokaal, groen en duurzaam
  • Eigen stroomopwekking
  • Energiebesparing
  • Zonder winstoogmerk

Energie VanOns

Van de Stienzer Energykoöperaasje U.A. kun je lid worden. Van een energiemaatschappij wordt je klant. Je kunt via onze Stienzer Energykoöperaasje energie kopen bij de energiemaatschappij Energie VanOns. Zij is gezamenlijk eigendom van de energiecoöperaties in de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân en is al jaren lang de meest duurzame energieleverancier van Nederland. Overstappen betekent dat je in één klap je energieverbruik vergroend. Daarbij komt nog dat de winst op jouw energie niet naar de (buitenlandse) aandeelhouders vloeit, maar naar onze coöperatie. En daarmee kunnen we Stiens en omgeving nog verder vergroenen en lokaal energie opwekken.

Klant worden van Energie VanOns

Het is je eigen keuze om te kiezen voor een bepaalde energiemaatschappij. Onze energiecoöperatie kiest voor relatie met de coöperatieve Noord-Nederlandse energiemaatschappij “Energie VanOns”.

Je wordt klant door gas en/of elektriciteit af te nemen van de coöperatieve Noord-Nederlandse energiemaatschappij “Energie VanOns”.

Wij zetten ons – samen met meer dan 100 andere energiecoöperaties in Noord-Nederland – in om steeds meer Stiensers te voorzien van échte duurzame energie. Energie die 100% groen is en bovendien regionaal of lokaal en in eigen beheer wordt opgewekt. En dat levert “Energie VanOns”.

Help jij ook mee om Stiens energieneutraal te maken? Word dan klant bij “Energie VanOns”! Het voordeel is dat “Energie VanOns” haar “winst” teruggeeft aan de Stienzer Energykoöperaasje U.A. Dat geld kunnen we dan weer inzetten voor duurzame projecten om ons doel dichterbij te brengen.

“Wij willen – samen met onze leden – de wereld duurzamer en groener maken en de ideologie van “Energie VanOns” helpt daarbij”.

Bereken via onderstaande link eenvoudig je maandbedrag en stap vandaag nog over naar een duurzamer Stiens en gebruik lokaal en regionale opgewekte stroom!

Achtergrondinformatie over “Energie VanOns”

Ze betrekt de groene stroom met name van zonnedaken, zonnevelden en windmolens en zoveel mogelijk uit Noord-Nederland. Groen gas wordt 100% gecompenseerd via certificaten, via een zogenaamde Garantie van Oorsprong (GvO’s).

“Energie VanOns” staat al enkele jaren met een maximale score van een 10 bovenaan in de jaarlijkse ranking voor de meest duurzame en groene stroomleveranciers in Nederland. Dat is op basis van een jaarlijkse beoordeling door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE.

Ze letten daarbij op de investeringen in stroomopwekking, de inkoop van stroom en de levering van stroom. Als je groene stroom betrekt van een bedrijf dat tegelijkertijd (ook nog) investeert in fossiele brandstof, dan is dat terug te zien in een lagere beoordeling, zoals bij een aantal grotere energiebedrijven. Wordt het niet tijd om over te stappen?

Waarom staat Energie VanOns niet op de diverse vergelijkingssites?

Diverse sites leveren prijsvergelijkingen. Wanneer je een keus hebt gemaakt en je sluit je contract via die site af, dan ontvangt de eigenaar van de betreffende site een premie. Het kan dus zijn dat een vergelijker alleen die leveranciers vermeldt die de hoogste premie geeft. Tevens kan het zijn dat je een “cadeau” krijgt. Deze betaal je uiteraard uiteindelijk zelf door bijvoorbeeld een langdurend contract, een hogere basisprijs per eenheid energie, enz. Het vergelijken van tarieven is dus een lastige zaak. “Energie VanOns” doet niet mee aan die vergelijkingen en ‘lokkertjes’. Vandaar dat ze niet op dergelijke sites met prijsvergelijkingen te vinden zijn.

Is groene stroom duurder?

Veel mensen hebben het idee dat groen altijd duurder is dan grijs. Dat is niet zo. Met bepaalde subsidies stimuleert de Rijksoverheid energieleveranciers namelijk zo veel mogelijk om groene energie op te wekken. Daardoor is de prijs vaak gelijk aan die van grijze energie. Ook worden de productiemethoden van groene energie steeds efficiënter waardoor de prijs daalt.

Help jij ook mee om Stiens energieneutraal te maken?

Word dan klant bij “Energie VanOns”. Overstappen kost weinig moeite. Dat kan bij jouw huidige leverancier of bij “Energie VanOns”. Zij regelen de afmelding bij jouw oude leverancier. En vergeet niet de Stienzer Energykoöperaasje U.A. op te geven als begunstigde voor de jaarlijkse uitkering van de vergoeding. Dat doe je dan als lid van de Energykoöperaasje.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu gratis in voor het NIEUWSBULLETIN van de Stienzer Energykoöperaasje U.A. en ontvang regelmatig het laatste nieuws in je mailbox!

Stienzer Energykoöperaasje U.A.