Maak kennis
  • Lokaal, groen en duurzaam
  • Eigen stroomopwekking
  • Energiebesparing
  • Zonder winstoogmerk

Stiens vrij van fossiele energie in 2030?

woensdag 4 maart 2020

Op 5 maart en 14 april gaat de Stienzer Energykoöperaasje U.A. – in samenwerking met de Energiewerkplaats Fryslân – aan de slag met de ontwikkeling van een visie en een plan om het dorp Stiens in 2030 energieneutraal te laten zijn.

Op deze twee avonden gaan we samen met de leden en enkele genodigden bekijken wat het energieverbruik is van het dorp Stiens en omgeving en hoe we dit vervolgens, bijvoorbeeld met zonnedaken en/of zonneweides, met windenergie of op een andere manier energieneutraal zouden kunnen maken. Een erg boeiende uitdaging!

We bekijken dan de diverse opties om tot een passende oplossing voor het dorp en het buitengebied te komen. Aan de hand van de gegevens die aangeleverd worden en de opties die op de avonden bedacht zijn, wordt er ook een visualisatie gemaakt.

Een aantal enthousiaste dorpen in de provincie is ons hierin al voor gegaan en van hen hebben we begrepen dat de resultaten positief waren.

Het is de bedoeling dat vóór de zomervakantie een presentatie voor alle inwoners van het dorp zal worden gegeven.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu gratis in voor het NIEUWSBULLETIN van de Stienzer Energykoöperaasje U.A. en ontvang regelmatig het laatste nieuws in je mailbox!

Stienzer Energykoöperaasje U.A.