Maak kennis
  • Lokaal, groen en duurzaam
  • Eigen stroomopwekking
  • Energiebesparing
  • Zonder winstoogmerk

Onze energieleverancier Energie VanOns heeft weer een heel mooi rapportcijfer!

donderdag 9 januari 2020

Net als vorig jaar staat Energie VanOns met een maximale score van een vette 10 bovenaan in de jaarlijkse stroomranking voor duurzame stroomleveranciers!

De Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise onderzoeken jaarlijks de duurzaamheid van stroomleveranciers en beloont Energie VanOns in 2019 opnieuw met een gedeelde eerste plaats. En dit jaar voeren ze niet alleen de ranking voor de consumentenmarkt aan, maar staan we ook in de ranking voor de zakelijke markt bovenaan!

Zie voor het overzicht consumentenmarkt bij de volgende link: https://www.greenpeace.org/nl/acties/groene-stroom-ranglijst-2019/

De Stienzer Energykoöperaasje is bijzonder trots op deze erkenning als voorloper in groene energie. Samen met de meer dan 100 bij Energie VanOns aangesloten energiecoöperaties in het noorden van het land blijven we ons blijven inzetten om steeds meer Stiensers te voorzien van écht duurzame energie. Energie die 100% groen is en bovendien lokaal en in eigen beheer wordt opgewekt.

Bij Energie VanOns melden ze het volgende: “We werken elke dag hard aan de versnelling van de energietransitie. Hoe meer mensen en organisaties zelf of samen lokaal energie opwekken en/of groene energie uit eigen streek gebruiken, hoe beter. De winst stroomt terug naar onze beweging. Een deel gebruiken we om te groeien. De rest is voor de energiecoöperaties, waaronder de Stienzer Energykoöperaasje. Die kunnen hiervan hun duurzame initiatieven betalen en/of het ten goede laten komen aan dorp of de regio. Dat is wat onze beweging zo uniek maakt: Energie VanOns is eigendom van de coöperaties, niet andersom. Hun stroom, hun geld”.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu gratis in voor het NIEUWSBULLETIN van de Stienzer Energykoöperaasje U.A. en ontvang regelmatig het laatste nieuws in je mailbox!

Stienzer Energykoöperaasje U.A.