Maak kennis
  • Lokaal, groen en duurzaam
  • Eigen stroomopwekking
  • Energiebesparing
  • Zonder winstoogmerk

Meld je aan voor het FIXTEAM !

maandag 18 december 2023

Met de sterk gestegen kosten voor energie en de hoge inflatie komen gezinnen en alleenstaanden in financiële problemen. De Stienzer Energykoöperaasje gaat daar de komende maanden iets aan doen. Als doelgroep worden die huishoudens gezien die te maken hebben met óf een hoge energierekening en/óf een slecht geïsoleerde woning en/óf een laag inkomen. Eerst komt de energiecoach langs om te inventariseren hoe en waar kan worden bezuinigd op energie. Daarna komt het FIXTEAM om GRATIS kleine energiebesparende maatregelen uit te voeren. Denk hierbij aan het aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie, LED-lampen, een waterbesparende douchekop en meer. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om radiatorventilatoren aan te brengen en kan de Cv-installatie waterzijdig worden ingeregeld door een monteur. En dat alles zonder kosten!

De Stienzer Energykoöperaasje streeft ernaar om Stiens en omgeving minder fossiele brandstoffen te gebruiken. Dat doet zij onder meer door een besparingsactie als deze, door het geven van algemene voorlichting en het opwekken van duurzame energie, bijvoorbeeld door zonnepanelen. De inzet van het fixteam in de komende maanden wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, de gemeente Leeuwarden, de Energiebank Fryslân, de Rabobank en het BuurtBespaarBudget van LSA Bewoners.

Bewoners die denken hiervoor in aanmerking te komen, kunnen zich aanmelden via een formulier op de website van de Stienzer Energykoöperaasje via de knop “OPGEVEN FIXTEAM / ENERGIECOACH”. Ook kunnen zij zich wekelijks op vrijdag van 15.30 – 17.30 uur tijdens het spreekuur in de Bibliotheek in Stiens voor deze actie opgeven. Flyers zijn beschikbaar bij De Nije Skalm, de bibliotheek, via het spreekuur van WoonFriesland en via het Dorpenteam van Amaryllis.

De Stienzer Energykoöperaasje is verheugd vanaf nu tot en met april dit initiatief te kunnen uitvoeren. De energiecoach: “We merken dat veel mensen niet weten waar en hoe ze moeten beginnen met energie besparen. Zeker als er sprake is of dreigt van hoge energiekosten of een laag inkomen. Deze praktische aanpak laat mensen zien dat energie besparen stap voor stap voor iedereen mogelijk is. Of je nu kleine of grote maatregelen wilt treffen, we willen iedereen helpen met het zetten van deze stappen”.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu gratis in voor het NIEUWSBULLETIN van de Stienzer Energykoöperaasje U.A. en ontvang regelmatig het laatste nieuws in je mailbox!

Stienzer Energykoöperaasje U.A.