Maak kennis
  • Lokaal, groen en duurzaam
  • Eigen stroomopwekking
  • Energiebesparing
  • Zonder winstoogmerk

Energie VanOns voor derde keer op rij een dikke 10 !

woensdag 2 december 2020

Net als in 2018 en 2019 prijkt Energie VanOns ook 2020 met een maximale score van een vette 10 bovenaan in de jaarlijkse stroomranking voor consumenten. De Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van stroomleveranciers en zet Energie VanOns in 2020 opnieuw op een gedeelde eerste plaats.

De groene stroom van Energie VanOns komt van eigen bronnen: lokale opwekprojecten, voor het overgrote deel van kleinschalige energiecoöperaties. Zo weten we zeker dat onze stroom donkergroen is én bovendien omarmd wordt door de plaatselijke bewoners. Geen ongewenst zonnepark in de achtertuin, maar projecten waar een dorp of streek zelf voor kiest. De aanpak is een andere manier van werken. Om het klimaat te redden, moeten we niet alleen bomen planten, maar ook anders met elkaar omgaan. Samenwerken. Delen. Delen is het nieuwe ondernemen en dat is precies wat Energie VanOns doet!

In de afgelopen twaalf maanden groeide Energie VanOns van 98 naar 113 aangesloten energiecoöperaties (waaronder dus ook de Stienzer Energykoöperaasje U.A.) en van 68 naar 82 bronnen. Het aantal klanten steeg met maar liefst 25 procent. Die groei komt niet alleen door mensen die thuis voor de aller-groenste elektriciteit kiezen. Ook steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij Energie VanOns. In de groene stroomranking voor de zakelijke markt behoort EvO eveneens tot de koplopers.

Via de Stienzer Energykoöperaasje U.A. kunt u ook klant worden van Energie VanOns. Zij leveren aan vele huishoudens, ook in Stiens. En wat belangrijk is, de winstuitkering van het bedrijf komt ten goede aan de regio, aan de Stienzer Energykoöperaasje U.A. en komt dus niet op de rekening van grote aandeelhouders elders in het land of in het buitenland. Over het onderzoek lees je op de websites van de Consumentenbond, Natuur & Milieu of Wise.

Meer over groene energie en hoe dit wordt gedefinieerd en gecontroleerd vindt u in dit filmpje.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu gratis in voor het NIEUWSBULLETIN van de Stienzer Energykoöperaasje U.A. en ontvang regelmatig het laatste nieuws in je mailbox!

Stienzer Energykoöperaasje U.A.