Maak kennis
  • Lokaal, groen en duurzaam
  • Eigen stroomopwekking
  • Energiebesparing
  • Zonder winstoogmerk

Een prettig begin…..

dinsdag 10 september 2019

Op zaterdag 7 september maakte de Stienzer Energykoöperaasje U.A. zich aan het dorp Stiens bekend. Dat gebeurde op de plaatselijke braderie. En wat was het een mooie dag: veel bezoekers en leuke gesprekken. Bovendien konden we een aantal nieuwe leden verwelkomen. Een prettig begin van de Koöperaasje!

De Koöperaasje kent een vliegende start. In mei jl. opgericht, de publiciteit geregeld en een website in de lucht. De ontmoeting met de inwoners van Stiens was de volgende stap. Met een stand op de braderie/jaarmarkt, aangekleed met een groot spandoek en twee heuse beachflags, startten we een nieuwe fase: naamsbekendheid verkrijgen, leden werven, uitleggen waar we voor staan, etc. We kregen veel aanloop van mensen die willen weten wat we van plan zijn.

We hebben uitgelegd dat we samen met de bewoners van Stiens op weg willen naar energiebesparing, bijvoorbeeld door betere isolatie, en dat we kiezen voor het gebruik van duurzame energie. Bovendien wijzen we de bewoners op de coöperatieve energieleverancier in Noord-Nederland, namelijk Energie VanOns. Onze volgende stap is dat we de komende tijd starten met een wijkgerichte aanpak om door middel van een warmtescan en een energieadvies  de Stienser dorpsgemeenschap groener en meer energieneutraal te maken. Te beginnen bij de oudere woningen. Spontaan meldden diverse bezoekers zich aan als lid van onze Koöperaasje. Inmiddels zit het aantal leden op ruim 50.

Anderen willen liever nog even de website (www.stienzer-ek.nl) bekijken om zich vervolgens digitaal aan te melden. Immers met z’n allen kunnen we in Stiens meer energie besparen. Het bestuur kijkt met voldoening terug op een mooie dag, resulterend in een prettig begin van de Koöperaasje.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu gratis in voor het NIEUWSBULLETIN van de Stienzer Energykoöperaasje U.A. en ontvang regelmatig het laatste nieuws in je mailbox!

Stienzer Energykoöperaasje U.A.